28-11-2022

Webinar “Roadmap to a GW hydrogen plant”

Vorige week heeft het HyNetherlands-team samen met HEAVENN een webinar georganiseerd. Tijdens de webinar gaf het team een uitgebreide blik in het HyNL-onderzoeksrapport dat vorige zomer is uitgebracht. Deelnemers kregen de kans om vragen te stellen en de resultaten te bespreken met projectmanager Grégory Bartholomé van ENGIE, technisch manager Kristof Witvrouwen en waterstofarchitect Louise de Vos.

Sinds 2019 is ENGIE een actieve partner in het HEAVENN project. Het hoofddoel van HEAVENN, dat met succes een voorstel heeft ingediend voor FCH-JU -Horizon 2020, is om gebruik te maken van groene waterstof in de hele waardeketen, en navolgbare bedrijfsmodellen te ontwikkelen voor grootschalige commerciële toepassing van H2 in het hele regionale energiesysteem. Door onze geleerde lessen en de ervaring die we hebben opgedaan met het HyNetherlands-project te delen met partners binnen het HEAVENN-project, kunnen we de integratie van de waardeketen in de Hydrogen Valley in het noorden van Nederland maximaliseren.

Aan het eind van vorige zomer hebben we ons eindrapport voor HEAVENN gedeeld. Ook al heeft ENGIE/HyNetherlands de deliverable voor het project geleverd (het eindrapport), het team blijft betrokken en zal waar mogelijk blijven bijdragen aan de ontwikkeling van de Hydrogen Valley in het noorden van Nederland.

Wilt u meer weten over wat het HyNetherlands-team in de beginjaren van dit waterstofproject heeft meegemaakt en wat de leerpunten waren? Bekijk hier het webinar.